Tüdőgyógyászati szűrés: fizikális orvosi vizsgálat + légzésfunkciós vizsgálat számítógéppel összekötött SpiroTub készülékkel, tüdőgyógyász szakorvossal

5537-01

A fulladás sokak rémálmai között szerepel, mégis kevesen figyelnek oda a tüdő és a légzőszervek egészségére. A jelenlegi pandémiás helyzetben, amikor egy korábbi felsőlégúti megbetegedés hátterében COVID fertőzés is állhatott, talán még fontosabb a tüdő állapotának felmérése. Nehezülő légzés, köhögés, váladék… Betegség vagy a korral járó újabb kellemetlenség? Derítsd ki most!

 

Az utóbbi időben ismertté vált, hogy a súlyos COVID fertőzések 40 %-ban valamilyen maradványtünet észlelhető. Remélhetőleg ez csak egy nagyon lassú gyógyulási folyamat, és nem maradandó elváltozás.

covid

Covid-elleni védekező intézkedések a rendelőben

A rendelőben maximálisan eleget tesznek a hatályban lévő aktuális rendelkezéseknek, valamint a koronavírus elleni lehetséges védekezés számos formáját foganatosítják. Kötelező a maszkhasználat. Az épületbe belépők előszűrésen esnek át, ahol hőmérséklet-mérésre, adategyeztetésre és kézfertőtlenítésre kerül sor.

Hozzátartozó kizárólag akkor léphet az épületbe, ha a páciens mozgásában korlátozott vagy egyéb okok miatt önállóan közlekedni, ügyet intézni nem tud. Ebben az esetben is csak egy kísérő kaphat bebocsájtást.

A légfertőtlenítés a fertőzések elleni hatékony védekezés elengedhetetlen kiegészítője. A légfertőtlenítő készülék a rendelés teljes ideje alatt folyamatosan üzemel.

Kiknek javasoljuk a vizsgálatot?

  • 18 év felettieknek,
  • dohányzóknak,
  • légzési panaszokkal küzdőknek,
  • légúti fertőzésen átesetteknek,
  • különösen az aktívan sportolóknak.

Amire a tüdőgyógyászati vizsgálaton fény derülhet

A speciális vizsgálattal eldönthető, hogy a tüdő kapacitásának csökkenése a múló évek számlájára írható-e, vagy már egy lassan kialakuló betegség első jele, esetleg egy lezajlott akut vírusfertőzés következménye-e.

Ami miatt fontos ez a vizsgálat

A tüdőnk nem tréningezhető úgy, mint az izmaink, vigyáznunk kell rá. A krónikus tüdőbetegségek korai felismerése jobban megőrizheti tüdőkapacitásunkat, ami szoros összefüggésben van életminőségünkkel.

Árak:

Tüdőgyógyászati vizsgálat (első szakorvosi vizsgálat – anamnézis felvétel, komplex kivizsgálás, korábbi leletek elemzése, fizikális vizsgálat és konzultáció: 32.000 Ft

Légzésfunkció vizsgálata:  10.000 Ft